Muziekvereniging TOGIDO

Hekelingen

Nieuws

Bossanova, popsongs en Amor bij Voorjaarsconcert TOGIDO

16-3-2019

Van Stevie Wonder en Michal Bublé popsongs, een muzikaal bezoek aan ‘The Lion King’ en aanschuiven ‘Around the Whiskey Jar’ in Schotland, tot aan een ode aan de liefde in het wonderschone ‘En Aranjuez Con Tu Amor’. Dat alles en nog veel meer kunt u op zaterdagavond 30 maart aanstaande beluisteren tijdens het Voorjaarsconcert van muziekvereniging TOGIDO.

Het concert vindt plaats in het Dorpshuis, Lede 13 in Hekelingen en begint om 19.30 uur; de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangskaarten á € 7,50 zijn op de avond zelf bij de kassa aan de zaal verkrijgbaar, maar kunnen ook vooraf worden gereserveerd via secretariaat@togidohekelingen.nl of telf: 6599662/06-43944013. Tot en met 16 jaar gratis toegang.

Tot ziens bij ons concert op 30 maart. De muzikanten hebben er zin in!Tot ziens bij ons concert op 30 maart. De muzikanten hebben er zin in!

Fanfareorkest en leerlingen
Het 35-koppige fanfareorkest onder leiding van dirigent Viktor Moricz, bestaat uit muzikanten van allerlei leeftijden. Zij nemen u in een zeer gevarieerd en geheel nieuw muzikaal programma mee door allerlei muziekgenres. Zo passeren onder andere een openingsfanfare, een Chorale en uptempo nummers de revue, maar staan ook een bugelsolo en een Zuid-Amerikaanse Bossnavo op het programma. Daarnaast zult u kunnen kijken en luisteren naar de leerlingen van TOGIDO, waarvan de meesten op deze avond voor het eerst in de muzikale spotlights zullen staan.

Lessen en repetities
Lijkt het je leuk om zelf een muziekinstrument te leren bespelen, kom dan eens kijken bij de lessen of repetities van TOGIDO, of maak een afspraak voor een gratis proefles. Iedere dinsdag middag/avond wordt in het Dorpshuis in Hekelingen lesgegeven door eigen docenten van TOGIDO. Er is een slagwerk-, koper- (trompet, bugel, trombone, tuba) en saxofoondocent. Het fanfareorkest repeteert elke dinsdagavond. Ook duo- of groepslessen of workshops op scholen zijn mogelijk. Informatie via bovenstaande nummers of mailadres.

TOGIDO ontving in 2018 financiële donaties van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Deltaport Donatiefonds.

8-3-2019

Met de bijdrage van het Cultuurfonds kon een deel van het instrumentarium van het orkest worden vervangen en uitgebreid. Allereerst werd een vibrafoon aangeschaft. Dit is een slagwerk instrument waar anders dan bij bijvoorbeeld een xylofoon en de marimba op metalen in plaats van houten toetsen wordt geslagen. De aanschaf van dit instrument was een al langer gekoesterde wens omdat deze, in de huidige moderne composities die voor fanfare- en harmonieorkesten geschreven worden, veelvuldig en steeds vaker voorkomt.

Daarnaast konden twee grotere en dus duurdere blaasinstrumenten worden gekocht. Ter uitbreiding van de trombonesectie (groep) werd een bastrombone aangeschaft. Op een bastrombone kunnen in vergelijking met een ‘gewone’ tenortrombone, nog lager klinkende tonen worden gespeeld. Ook werd ter vervanging van een oud exemplaar, een bijna nieuwe bastuba aangeschaft. Dit is het grootste en dus ook kostbaarste blaasinstrument in het orkest. De prijs van een nieuwe ‘middenklasser’ gaat toch al gauw richting achtduizend euro. Geld dat de muziekvereniging niet zomaar ‘op de plank’ had liggen en daarom werd vooraf flink gespaard voor de aanschaf van deze instrumenten. De leden van TOGIDO waren daarom ook heel blij dat de aanvraag voor een bijdrage in de kosten voor de instrumenten door het Prins Bernhard Cultuurfonds werd gehonoreerd. Het Cultuurfonds ondersteunt cultuur, natuur en wetenschap in Nederland.

Muziekvereniging TOGIDO vierde in 2012 haar 100-jarig bestaan! Een prestatie die niet vanzelf ging. Voortdurend werken leden en bestuur aan vernieuwing en bijblijven in het veranderende muzikale landschap. Inzichten en opleidingen veranderen en de muziek die gespeeld wordt, vraagt de nodige vaardigheid en oefening van de muzikanten. Nieuwe leden lopen niet wekelijks bij de vereniging binnen en als leerling duurt het wel even voordat je een instrument goed genoeg kunt bespelen om in het orkest of slagwerkgroep mee te kunnen spelen. Om nieuwe en jonge leden aan te trekken wordt daarom ook aan uitstraling en aankleding gewerkt. Zo kon de outfit van de muzikanten door een donatie van het DeltaPORT Donatiefonds gedeeltelijk worden vernieuwd. Er werden nieuwe broeken met een goede pasvorm en moderne uitstraling aangeschaft; een eerste stap in de metamorfose die TOGIDO de komende jaren wil ondergaan. Het DeltaPORT Donatiefonds steunt financieel projecten op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie. De betrokken haven- en industriële bedrijven uit de regio willen daarmee nieuwe initiatieven stimuleren.

Financiële donaties van Prins Bernhard Cultuurfonds en het Deltaport Donatiefonds.Financiële donaties van Prins Bernhard Cultuurfonds en het Deltaport Donatiefonds.

Optreden met Claudia de Breij

2-9-2018

Claudia de Breij trekt met haar theatershow #Nu door het land. Vorige week (27, 28 en 29 september 2018) trad de Breij drie avonden lang op in Theater de Stoep. Voor muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen waren het wel drie heel bijzondere avonden, want wij werden benaderd of wij als onderdeel van de show een muzikaal verrassingsoptreden wilde verzorgen voor het publiek. Er was alleen één heel belangrijke voorwaarde. Hun optreden moest geheim blijven!

Muzikale rondreis met Voorjaarsconcert TOGIDO

16-3-2018

Aanstaande zaterdagavond 7 april, speelt muziekvereniging TOGIDO haar Voorjaarsconcert in het Dorpshuis in Hekelingen.

Tijdens een mooi gevarieerd programma wordt u meegenomen op een muzikale reis door de continenten. Zo wordt onder andere een bezoek gebracht aan de eilanden Liliput en Laputa in ‘Gulliver’s Travels’, reist u mee naar het hoge noorden in ‘Voice of the Vikings’, wordt tussendoor Zuid-Amerika aangedaan met ‘Coco Samba’ en krijgt u tenslotte nog een muzikale ‘Latte Macchiato’ aangeboden.

Het Voorjaarsconcert vindt plaats in het Dorpshuis, Lede 13 in Hekelingen en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangskaarten á € 7,50 kunnen vooraf gereserveerd worden via secretariaat@togidohekelingen.nl of 0181-659662, maar zijn ook op de avond zelf bij de kassa aan de zaal verkrijgbaar. Vrij toegang voor kinderen t/m 16 jaar. Informatie over muziek(proef)les en spelen bij het (fanfare)orkest of de slagwerkgroep van TOGIDO eveneens via bovenstaand nummer of mailadres.

Muziek, paaldansen en gezelligheid tijdens geslaagd muziekfeest

2-7-2017

Onder een blauwe hemel, met een voorzichtig zonnetje, organiseerde muziekvereniging TOGIDO zaterdagavond 1 juli 2017 haar Muziekfeest met barbecue. Ook nu wisten veel inwoners van Hekelingen en fans en aanhang van dit jaarlijkse feest, het plein voor het Dorpshuis weer te vinden. Onder het genot van heerlijk sateetje en drankje, kon worden gekeken en geluisterd naar de diverse optredens en gezellig worden bijgepraat met dorpsgenoten.

Shantykoor Horizon zong aanstekelijke zeemansliederen tijdens haar eerste optreden in de nieuwe samenstelling. Speciaal waren ook de veel bekijks trekkende paaldansdemonstraties van de danseressen van Pole Xtreme. De muzikanten van het orkest van TOGIDO speelden gezellige, zomerse muziek en dweilband De Spuigasten zorgden voor een spetterende muzikale afsluiting van het gezellige en druk bezochte gratis evenement.Voorjaarsconcert 2017

26-3-2017

We speelde zaterdag 25 maart voor een volle zaal in het Dorpshuis in Hekelingen, een spetterend Jubileumconcert met solist Pierre Volders van het Rotterdams Philharmonisch Orkest op trombone als speciale gast.

Wij bedanken onze sponsors, voor de beschikbaar gestelde verlotingsprijzen:

 • Le Bon Ton
 • Eterij en tapperij De Gulle Gaper
 • Electro World van Rij
 • Mons Fietsen
 • In den Biesenschuur
 • Brownies en Downies
 • Rederij Fortuna
 • Zinnia bloemen & planten
 • Restaurant Zorba de Griek
 • Meesterbakker Voskamp
 • La Place
 • Kaldi koffie & thee
 • Hannes speelgoed & cadeautjes
 • Plantenbeurs bloemen & planten
 • Chocolaterie Chouette
 • Deco Home van den Engel
 • Carlton Oasis Hotel

Instrumenten uitproberen bij open muziekdag TOGIDO in bibliotheek 'De Boekenberg'

12-2-2017

Zaterdag 11 februari 2017 hebben we ook kinderen en liefhebbers kennis laten maken met een aantal mooie instrumenten. Ook was er een concert van het jeugdorkest, die helaas niet meer bestaat. Ook werd door sommige leden van de vereniging zelf een stukje gespeeld. Deze dag was zeer geslaagd!Het was een onderdeel van ‘Actief in Nissewaard’ dat de weken erna aan inwoners de kans bood om vrijblijvend kennis te maken met allerlei sport- en cultuur aanbieders in Nissewaard.